چهارمین دوره نشست «فصل سخن» در جهاددانشگاهی کردستان برگزار شد

۳۱ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۲:۲۱ کد : ۵۸۴۸۸ فرهنگی
 چهارمین دوره نشست نقد و بررسی کتاب «ایران بین دو انقلاب» به همت سازمان انتشارات جهاددانشگاهی استان کردستان در قالب چهارمین دوره طرح ملی فصل سخن امروز، ۳۰خردادماه در جهاددانشگاهی کردستان برگزار شد.
چهارمین دوره نشست «فصل سخن» در جهاددانشگاهی کردستان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کردستان: نشست فصل سخن با موضوع نقد کتاب «ایران بین دو انقلاب» با حضور عثمان یوسفی، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی کردستان، برهان تفسیری از اساتید دانشگاه کردستان و جلیل سحابی از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی سنندج برگزار شده است.

عثمان یوسفی، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی کردستان در این نشست گفت: کتاب ایران بین دو انقلاب، اثر دکتر یرواند آبراهامیان است که در دهه ۹۰ قرن گذشته برای تحلیل رویدادهای اجتماعی سیاسی سده اخیر ایران (از انقلاب مشروطه تا انقلاب ۵۷) در سه بخش نوشته شده است. نویسنده دارای گرایش‌های فکری چپ گرایانه است؛ به همین علّت کوشیده تا اولویت تحقیق خود در ایران را به سیر ظهور و افول حزب توده در جایگاه یکی از احزاب چپ ایران اختصاص دهد.

وی افزود: یکی از نکات مثبت این کتاب این است که نویسنده کتاب وقایع را از نزدیک لمس کرده و خود وی در بطن وقایع روی‌داده آن دوران قرار گرفته است و بیشتر اطلاعات کتاب در مورد مشاهدات خود و کسانی که در آن وقایع حضور داشته‌اند بوده است.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی کردستان با اشاره به اینکه در این کتاب یک رویکرد منبع محور را داشته و یک دیدگاه وقایع نگاری را دارد، بیان کرد: نویسنده این کتاب یک دیدگاه مارکسیستی داشته واین دیدگاه خود را در نگارش وقایع این دوران بیان کرده است.

برهان تفسیری، یکی دیگر از اساتید دانشگاهی حاضر در این نشست گفت: کل تاریخ خلاصه‌ای از تفکر و اندیشه است و آبراهامیان نیز معتقد است که «تاریخ کتابی است که می‌نویسیم و در آن نوشته می‌شویم».

این استاد دانشگاه کردستان بیان کرد: آبراهامیان در این کتاب توانسته داده‌های ذهنی خود را کنار بگذارد و بدون پیش داوری و فقط با دید وقایع نگاری بخشی از تاریخ کشورمان را نگاشته است و به نوعی به تعهد تاریخی خود پایبند بوده است.

وی افزود: این کتاب را می‌توان جزو کتاب‌های تاریخ‌نگاری آنال محسوب کرد و آنالیست‌ها بر وقایع‌نگاری و سیاسی‌نویسی تأکید داشتند.

جلیل سحابی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی سنندج در ادامه گفت: تاریخ همواره مقدم بر جامعه‌شناسی است و کسی که فهم وقایع تاریخ را نداشته باشد قدرت فهم پدیده‌های روزمره را ناقص خواهد داشت.

وی افزود: آبراهامیان یکی از بزرگترین تاریخ‌نگاران معاصر بوده است و نقدهای بسیاری از کتاب‌های تاریخی وی شده است، اما بنده معتقدم که کتاب ایران بین دو انقلاب یکی از نوشته‌های خوبی بوده که توانسته نقدهای بسیاری را با خود به همراه داشته باشد.


نظر شما :