در میزگرد تخصصی مطرح شد؛

معرفی فعالیت‌های مرکز اتاف جهاددانشگاهی استان کردستان

۱۷ آبان ۱۴۰۱ | ۱۱:۳۰ کد : ۵۰۳۶۴ عمومی
میزگرد تخصصی معرفی مرکز اتاف(ارزیابی تاثیرات اجتماعی و فرهنگی) به همت خبرگزاری ایسنا منطقه کردستان برگزار شد.
معرفی فعالیت‌های مرکز اتاف جهاددانشگاهی استان کردستان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کردستان: اهمیت اجرای درست مطالعات پروژه های شهری و اهمیت مرکز اتاف جهاددانشگاهی استان کردستان دلیل اصلی برگزاری این  میزگرد  تخصصی با حضور معاونان عمرانی و فرهنگی شهرداری سنندج، و معاون پژوهشی جهاددانشگاهی استان برگزار شد.

معاون عمرانی شهرداری سنندج ، در این میزگرد تخصصی که با عنوان (بررسی اهمیت مطالعات پروژه های عمرانی و معرفی مرکز اتاف جهاددانشگاهی ) برگزار شد، اظهار کرد: پیوست فرهنگی پروژه های عمرانی در حال حاضر کمرنگ است، اما لازم الجرا بودن پیوست های فرهنگی در سال ۸۹  تصویب و به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد.

وی با اشاره به اینکه مرکز اتاف جهاددانشگاهی استان کردستان میتواند نقش مهمی در مسئله پیوست های فرهنگی پروژه های عمرانی ایفا کند افزود: سعی شده که در پروژه های زیربنایی به ویژه تقاطع های سطح استان مداخلات اجتماعی و متناسب سازی فرهنگ و روابط اجتماعی در کنار مسایل فرهنگی حفظ شود.

معاون عمرانی شهرداری سنندج، بیان کرد: پروژه های تعریف شده طی امسال و سال گذشته که بیشتر عمرانی هستند، با دیدگاه رضایتمندی، روانسازی ترافیک و ایمن سازی تعریف شده است و در کنار این پارامترها، ارزیابی ها و نکات مثبت و منفی دیگری از جمله نکات زیست محیطی و فرهنگی برای اجرای این پروژه ها در نظر گرفته شده است.

سرکوت نجفی معاون فرهنگی شهرداری سنندج، در ادامه این میزگرد، با اشاره به مطالعات یکی از اساتید حوزه معماری در بناهای تاریخی مبنی بر اینکه بوم آورد بودن یکی از شاخصه های مهم معماری ایرانی اسلامی است اظهار کرد: استفاده از مصالح بومی به دلیل همسو بودن با محیط زیست در بناهای قدیمی نشان از تاکید بر زیست بوم بودن دارد.

وی مردم وارگی را از دیگر شاخصه های معماری اسلامی ذکر کرد و افزود: بناهای تاریخی بر اساس تفکر و بینش مردمان منطقه تعریف شده و موجب ایجاد حس تعلق در کاربر نسبت به فضا شده و خارج از مفاهیم اقلیمی، مفاهیم اعتقادی نیز در این بناها رعایت شده است و تاثیر زیادی بر معماری و شهرسازی ایرانی _ اسلامی و آرامش و نشاط مردم داشته است.

به گفته معاون فرهنگی شهرداری سنندج، متاسفانه در دوران مدرن این فاکتورها کمرنگ شده و یکسری تفکرات فانتزی در احداث بناها شکل گرفته و فقط توجه به نوعی رفتار روزمرگی همچون کاهش ترافیک در پروژه ها مورد توجه قرار می گیرد که این امر موجب آسیب پذیری به هویت بناها و معماری شهرها و به طبع آن انسان گریزی از فضای شهری و شکل گیری مسکن های سومی به نام خانه باغ شده است.

معاون پژوهشی جهاددانشگاهی استان کردستان، هدف اصلی مرکز اتاف(ارزیابی تاثیرات اجتماعی و فرهنگی) را مطالعه دقیق پروژه های عمرانی ذکر و عنوان کرد: این مرکز می تواند حتی سیاست های کاری حوزه های مختلف را بررسی و ارزیابی کند.

وی ادامه داد: در حوزه شهری باید به گونه ای برنامه ریزی شود که بتوان بیشترین بهره وری را از فعالیت های و پروژه ها داشت؛ در این راستا بهترین راهکار و تصمیم دولت تصویب قانون پیوست فرهنگی و اجتماعی برای پروژه های عمرانی است که برای تحقق آن متولیان مدیریت شهری باید قبل از اجرای هر نوع فعالیتی ارزیابی و بررسی های خود را در آن حوزه انجام دهند.

به گفته صیدی، مرکز اتاف با هدف ایجاد مجموعه هایی از کارشناسان و متخصصان حوزه های مختلف برای مطالعه و بررسی ابعاد مختلف فعالیت های عمرانی تشکیل شده است که در جهاددانشگاهی استان نیز از سال ۹۵ شروع به کار کرده است.

وی ایجاد مرکز اتاف در شهرداری سنندج  را برای بررسی و اراده خدمات بهتر به شهروندان ضروری دانست و گفت: برخی از پروژه های عمرانی سنندج با وجود هزینه های بسیار زیاد، بعد از مدتی به واسطه تاثیرات منفی برای شهروندان حذف و یا اصلاح شده است که اتاف می تواند این گونه مسایل را حل و ترفیع کند.


نظر شما :