تقدیر از انتشارات جهاددانشگاهی شعبه استان کردستان در هفتمین گردهمایی مدیران شعب سراسر کشور
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کردستان، هفتمین گردهمایی مدیران شعب انتشارات جهاددانشگاهی سراسر کشور با حضور دکتر جمال رحیمیان سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی، دکتر حامد اکبرزاده رییس سازمان انتشارات این نهاد و علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، امروز (شنبه ۱۴ اسفندماه) بهصورت مجازی در سالن شهید صبوری معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی برگزار و ضمن رونمایی از پایگاه اطلاعرسانی جدید سازمان انتشارات، از شعب برگزیده این سازمان تقدیر به عمل آمد.
دکتر رحیمیان در این مراسم ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت: امیدواریم در عرصه کتاب که از مهمترین عرصههای مورد تاکید مقام معظم رهبری است با حضور نهادهایی مثل جهاددانشگاهی و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و ... به اهداف ترسیمشده توسط رهبر انقلاب برسیم و شاهد شکوفایی این عرصه باشیم.
سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی ضمن بیان اینکه سال سخت و پرتلاشی در جهاددانشگاهی و حوزه نشر پشتسر گذاشتیم، اضافه کرد: در دو سال اخیر باوجود شرایط کرونایی خوشبختانه آمار نشر نسبت به دوران پیش از کرونا بیشتر بوده است.
دکتر رحیمیان در ادامه با تاکید بر اینکه حوزه نشر حق بزرگی بر گردن موضوع علم، پیشرفت علم و تکنولوژی و فرهنگ دارد، تصریح کرد: باوجودی که از گذشته تا امروز که رفتن به سمت فضای مجازی و نشر الکترونیک و... مقداری نشر مکتوب را تحت تأثیر قرار داده است این حوزه همچنان بسیار مهم است. کار نشر، بسیار کار سختی است و از طرفی معمولاً به چشم نمیآید، یک کتاب از لحظهای که متن خام آن به دست ما میرسد تا لحظهای که تبدیل به کتاب میشود، زحمات زیاد اجرایی، محتوایی و علمی دارد؛ لذا باید قدر آن را دانست.
وی تاکید کرد: مطمئناً کاری که کتاب انجام میدهد را بسیاری از قالبهای فرهنگی و هنری نمیتوانند انجام دهند؛ لذا نگاه همکاران ما در انتشارات جهاددانشگاهی به کتاب باید یک نگاه مقدس باشد. نیت قربتالیالله داشته باشید و قدر وقتیکه میگذارید را بدانید.
علی رمضانی، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران هم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جهاددانشگاهی؛ بهویژه سعید کاظمی آشتیانی و تبریک اعیاد شعبانیه بیان کرد: وقتی از جهاددانشگاهی صحبت میکنیم، مفهوم مقدس پیشروی بدون امکانات اولیه و طراحیهای بزرگ بدون مقدمات معمول که برخی تصور میکنند بدون آنها نمیتوان برنامهای را پیش بُرد، به ذهن متبادر میشود؛ لذا مهمترین مطلبی که باید در سازمان انتشارات جهاددانشگاهی متبلور شود، به سمت کارهای نشدنی حرکت و آنها را شدنی کرد.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با اشاره به اینکه فرمایشات مقام معظم رهبری درباره دستگاههای جدید علمی را میتوان بهعنوان مرامنامه کاری سازمان انتشارات جهاددانشگاهی قرار داد گفت: مقام معظم رهبری تاکید دارند، اقداماتی انجام شود که تکرار اقدامات دیگران نباشد؛ علاوه بر این توصیه میکنند کارها، کوچک شروع شود و بهطور طبیعی بهپیش برود. شروع کار غیرتکراری، ارزشمند و البته در توان هر دستگاهی نیست اما شروع این اقدامات در سازمان انتشارات جهاددانشگاهی با توجه به پشتوانه معنوی و دسترسی به دانشگاهها و فضای نخبگانی کشور، شدنی است.
دکتر حامد اکبرزاده رییس سازمان انتشارات جهاددانشگاهی هم ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای این انتشارات عنوان کرد: در زمینه تولید محتوا امسال به مرز ۱۱ هزار عنوان نزدیک شدهایم و در شعب رکورد زدیم و تقریباً به هدف قطببندی که داشتیم رسیدهایم و میدانیم اولویتهای انتشاراتی شعب جهاددانشگاهی چه چیزی است.
وی افزود: در زمینههای ترویجی کتاب و فرهنگ مکتوب فعالیتهای متنوعی در سازمان انتشارات جهاددانشگاهی و شعب آن در حال انجام است و این امر مجموعه ما را به یکی از مهمترین نهادهای فعال در حوزه کتاب و کتابخوانی در دانشگاهها تبدیل کرده است.
به گفته او جشنوارههای ملی پایاننامه و کتاب سال دانشجویی، مسابقات ملی پایاننامه و کتاب سهدقیقهای، طرح ملی فصل سخن، کنفرانس بینالمللی پژوهشهای نشر، سلسله همایشهای بررسی و نقد آثار اندیشمندان معاصر ایران و انتشار فصلنامه نوشتار فرهنگ از مهمترین برنامههای فرهنگی و ترویجی این سازمان و شعب آن است که چنین حجمی از فعالیتهای مربوط به حوزه فرهنگ مکتوب را نمیتوان در دیگر مجموعهها دید.
رییس سازمان انتشارات جهاددانشگاهی ضمن تاکید تعامل و همافزایی خوب شعب و مرکز انتشارات جهاددانشگاهی، عنوان کرد: آنچه مسلم است این است که باید در کنار کمیت باید کیفیت را جدی بگیریم، در همین راستا بحث ارزیابی شعب را از سال گذشته بهصورت جدی شروع کردیم و ادامه دارد و گزارش خوبی هم از وضعیت واحدهای ما در حوزه فعالیتیشان تهیهشده است.
اکبرزاده با اشاره به شروع به کار برند «شانزده» و تغییر نام کتابفروشی جهاددانشگاهی به همین نام از سال گذشته را از فعالیتهای اقتصادی ویژه انتشارات جهاددانشگاهی در سال گذشته خواند و اضافه کرد: یک فروشگاه اینترنتی بسیار خوب باقابلیتهای بالا هم ایجاد کردیم که از نیمههای سال ۱۴۰۰ به ثمر رسیده و از اتفاقات خوب این حوزه بود.
وی افزود: در حوزه توزیع هم همکاریها بسیار جدی شده است و تعداد قابلتوجهی از شعب ما الان همکاری کامل با ما دارند و تمامی آثارشان در تهران توزیع میشود. در حوزه زیرساختی هم علاوه بر فروشگاه، سایت فروش هم فعالیت دارد و سایت جدید هم امروز رونمایی میشود.
دکتر اکبرزاده در ادامه گفت: از سال گذشته استفاده از ظرفیت نشر الکترونیک را هم در جدی دنبال کردیم و امسال به ثمر نشست و امسال با تاخیر اولین کتاب صوتی مجموعه انتشارات جهاددانشگاهی را رونمایی کردیم؛ دومین کتاب هم آماده رونمایی است.
رییس سازمان انتشارات جهاددانشگاهی در خصوص برنامههای پیش روی این سازمان در سال آینده هم عنوان کرد: مسئله اول ما بحث کیفیت است و باید در کیفیت تولید آثار و فعالیتهای ترویجی که انجام میدهیم، بازبینی داشته باشیم. همچنین توجه به فعالیتهای فرهنگی و ترویجی را در دستور کار قرار دهیم. همچنین اولویتهای موضوعی انتشارات را با هماهنگی معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی اعلام و بر اساس آن تولید محتوا خواهیم کرد.
وی در بخش دیگر سخنان خود عنوان کرد: عمدتاً کارهایی که جهاددانشگاهی تولید میکند، متون علمی و دانشگاهی است اما در زمینه تولید متون فرهنگی هم باید جدیتر وارد شویم که در خود مجموعه ستاد سازمان و در بحث تاریخ شفاهی جهاددانشگاهی شروعشده است را در حوزههای دیگر پیش ببریم.
اکبرزاده در پایان گفت: با همکاری و همراهی معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی اساسنامه سازمان انتشارات تغییرات اساسی خواهد داشت حتی نام آن تغییر خواهد کرد و کارها رنگ و بوی فرهنگی بیشتری خواهد گرفت.
در پایان این گردهمایی ضمن رونمایی از پایگاه اطلاعرسانی جدید سازمان انتشارات جهاددانشگاهی از شعب دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی اصفهان بهعنوان شعب برگزیده و سازمانهای جهاددانشگاهی واحد استانهای کردستان، زنجان و البرز بهعنوان شعب شایسته تقدیر، تجلیل شد.
گفتنی است: سازمان انتشارات جهاددانشگاهی استان کردستان در سال 1400 بالغ بر 15کتب چاپ و روانه بازار کرده است.
نظر شما :