مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان
ایران بزرگترین بانک خون بند ناف خاورمیانه را دارد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کردستان: مرتضی ضرابی نیز در نشست با اصحاب رسانه استان کردستان که به مناسبت روز جهانی خون بند ناف برگزار شد، با اشاره به ارزش و کاربرد بانک سلول های بنیادی خون بند ناف اظهار کرد: یکی از منابع سلول های بنیادی بند ناف است که طی دوران بارداری مجرای ارتباط بین مادر و جنین است و می تواند اکسیژن و مواد غذایی را به جفت انتقال دهد.
وی افزود: خون بندناف مملو از سلول های بنیادی است که می تواند در درمان بسیاری از بیماری هایی که منشأ خونی دارد موثر باشد.
مدیرعامل شرکت بن یاخته های خون بند ناف رویان در رابطه با روند و نحوه ذخیره سازی خون بند ناف عنوان کرد: نمونه خون بندناف بلافاصله بعد از تولد نوزاد از جفت جداسازی شده و در کمتر از ۲۴ ساعت به بانک خون منتقل می شود که بعد از جداسازی سلول های بنیادی در تانک های ذخیره سلول قرار داده می شود.
وی ادامه داد: تانک های ذخیره سلول های بنیادی حاوی نیتروژن مایع است که می تواند برودت سلول ها را تا منهای ۱۹۶ درجه و برای مدت طولانی حفظ کند.
به گفته ضرابی، در حال حاضر علاوه بر دفاتر استانی، ۳۹دفتر نمایندگی در سراسر کشور فعال بوده و در اقلیم کردستان و کشور قطر نیز دفاتر فعال آماده ارائه خدمات به متقاضیان خارج از کشور هستند.
مدیرعامل شرکت خون بندناف رویان دفتر کردستان را جزو استان های فعال در سطح کشور اعلام کرد و افزود: استان کردستان با جمع آوری و ارسال میانگین ماهیانه ۴۰نمونه از استان های فعال کشور است.
وی اعلام کرد: در حال حاضر ذخیره سازی خون بیش از ۱۷۰هزار نمونه در کشور انجام شده که بزرگترین بانک خون بند ناف در خاورمیانه است.
ضرابی افزود: پتانسیل درمان بیش از ۸۰ بیماری خونی و غیر خونی با استفاده از سلولهای بنیادی وجود دارد و با این حال می توان گفت که هر بیماری که آسیب سلولی داشته باشد از طریق سلولهای بنیادی درمان می شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیشترین استفاده از سلولهای بنیادی، درمان بیماریهای خونی است عنوان کرد: بیش از ۴۰۰ کارآزمایی بالینی در دنیا به وسیله سلول های بنیادی خون بند ناف انجام میشود و بسیاری از طرحهای تحقیقاتی و درمانی با استفاده از سلولهای بنیادی خون بندناف انجام میگیرد.
مدیرعامل بانک خون بندناف با اشاره به اینکه امید است که سلولدرمانی در آینده به روش درمانی مطمئن برای بیماریهای صعبالعلاج تبدیل شود، گفت: چشمانداز شرکت فناوری بن یاختههای رویان این است که کارآزمایی بالینی در جهت کاربردیسازی سلولهای بنیادی خون بندناف در درمان بیماریهای فلج مغزی، اوتیسم، SMA، آرتروز و ناهنجاری قلبی را انجام دهد.
ضرابی خاطرنشان کرد: بزرگترین کارآزمایی بالینی تاریخ پزشکی کشور ما از سوی بانک خون بندناف و با همکاری دانشگاه تهران، مرکز طبی کودکان و ستاد سلولهای بنیادی انجام شده که در آن از سلولهای بنیادی خون بندناف و بافت بندناف در ۱۵۰ بیمار بین ۴ تا ۱۴ سال انجام شده است.
وی با اشاره به امنیت ضمائم زایمانی موارد آن را بافت بندناف، پرده آمنیوتیک (پردهای که حائل جنین قرار میگیرد) و مایع جنینی عنوان کرد و گفت: پرده آمنیوتیک به عنوان پانسمان برای سوختگی یا زخمهای دیابتی و مایع جنینی نیز به عنوان درمانی برای صدمات غضروفی در ورزشکاران میتواند قابل استفاده باشد.
2300خانواده کردستانی عضو موسسه بن یاخته رویان
رییس جهاد دانشگاهی کردستان نیز در نشست با اصحاب رسانه ضمن اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی توانسته است علوم مختلف دانشگاهی را کابردی کرده و در اختیار عموم جامعه قرار دهد، افزود: راه اندازی پژوهشگاه رویان در حوزه بهداشت و درمان و نیز موسسه بن یاخته های رویاان یکی از راههایی است که توانسته کمک شایانی در کمک به درمان داشته باشد.
اکبر اسدی به ذخیره خاص و عمومی نمونه های خون بند ناف در بانک خون بند ناف کردستان اشاره کرد و افزود: از سال ۱۳۸۸ ذخیره سازی خون بند ناف در استان آغاز شده و در حال حاضر ۲ هزار و ۳۰۰ خانواده عضو آن هستند.
وی ادامه داد: در یک سال گذشته با اطلاع رسانی مناسب درباره فواید ذخیره سازی خون بند ناف، ذخیره استان ۱۰۰ درصد افزایش یافته و ظرفیت برای افزایش در این زمینه باز هم فراهم است.
۲۷ آبان ماه مصادف با ۱۷ نوامبر از سوی مجامع بین المللی به عنوان روز جهانی خون بند ناف نامگذاری شده است، در ایران هم بانک خون بند ناف رویان به عنوان بزرگترین بانک سلول های بنیادی خون بندناف شناخته می شود.
نظر شما :