پیشرفت خلاقیت و نوآوری نیازمند تبلور ایده های جدید جوانان در تعاونی ها است
حامد صالح پور مدیرعامل تعاونی ایده عمارت و رئیس مرکز نوآوری و توسعه تعاون استان کردستان در گفتگو با روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کردستان اظهار کرد: : در قالب مراکز نوآوری و توسعه تعاون هشت خدمت ویژه در حوزه مربوط به تامین اجتماعی، بانکی، مالیاتی، حقوقی و ضمانتی در اختیار تعاونیها قرار میگیرد. در این مراکز با حضور و استقرار شتاب دهنده کسب و کار نیز خدمات ارزنده ای به استارت آپ ها و جوانان دارایی ایده ارائه می گردد.
وی افزود این مرکز پلی است میان بخش های تعاون ، بخش های مانند مانند یک هزار و ۸۰۰ تعاونی فعال در استان و 90 هزار تعاونی در کشور که اشتغالزایی پایدار ایجاد کرده است . اتحادیه های تعاونی و اتاق تعاون، اندیشکده تعاون هم حلقه واسطه دستگاه حاکمیتی و مجامع علمی در سطوع علمی و انجام مطالعات کاربردی در حوزه تعاون است، که به زودی در سنندج افتتاح میشود.
صالحپور در ادامه با تشریح بخشی از وظایف منتا تاکید کرد: از جمله وظایف مراکز نوآوری شناسایی نخبگان، پژوهشگران و محققان توانمند و تشکیل گروه های پژوهش و شرکت های همکار ، تشکیل تیم صنعتی یا مشارکت و حمایت از آنها، ایجاد لینک بین هسته پژوهش و شرکت همکار، تامین نیازها ، رصد اتفاقات و پیشرفتهای انجام انجام شده، تجاری سازی محصول نهایی و معرفی آن به بازار با استفاده از کمک شرکت همکار، تشویق افراد به تاسیس شرکت های دانش بنیان و حمایت از ایشان است .
رئیس مرکز نوآوری و توسعه تعاون کردستان با اشاره به اهداف منتا گفت: حمایت از طرحهای پژوهشگران، محققان، دانشجویان در قالب شرکتهای تعاونی ایجاد زمینه مناسب بروز خلاقیت و بستر رشد و پرورش ایده های نو بر مبنای دانش با محوریت تعاونی ها، کمک به شکل گیری و حیات شرکتهای تعاونی دانش بنیان و خلاق، ایجاد بستر مناسب برای کار آفرینی، اشتغال و تجاری سازی محصولات به شیوه تعاونی، تولید فناوری و محصولات منطبق بر سلیقه بازار و تجاری سازی آنها، ایجاد ارتباط بین دانشگاه صنعت و تعاون و تامین سرمایه های مادی و معنوی مورد نیاز طرح های نوین و انگیزه جهت نوآوری در علوم مختلف اعم از علوم حاضر و جدید در قالب تعاونی، گسترش فناوری و ایجاد بستر رشد و صنعتی شدن ایده ها خلاق، ارتباط و تعامل واحدهای تعاونی فعال با صاحبان ایده های خلاقانه و استارتاپ ها از جمله مهمترین اهداف ایجاد مراکز نوآوری و توسعه تعاون محسوب میشود.
حامد صالح پور همچنین خاطر نشان کرد: توسعه بخش تعاون در جامعه به فرهنگ سازی نیاز دارد، اقتصاد دانش بنیان هم فرهنگی جدیدی است که به کشور طی چند سال اخیر تزریق شده است که این توسعه نتیجه یک فرهنگ است . باید فرهنگ و دیدگاهها تغییر کند تا توسعه اتفاق بیفتد یعنی باید ایده های خلاق جوانان محلی برای جولان دادن، توسعه یافتن و تجاری شدن پیدا کنند.
رئیس مرکز نوآوری و توسعه تعاون کردستان همچنین خاطرنشان کرد: این لغت نتیجه شکلی اقتصاد دانش بنیان در جامعه امروز ماست. حوزه تعاون هم به چین تهدیدها و نگاههای نیاز دارد تا زمینه توسعه آن به کمک ایده های نوین جوانان فراهم شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: راه اندازی مراکز نوآوری و توسعه تعاون یک نقطهی عطف در فعالیت های فناورانه بخش تعاون محسوب می گردد که این مراکز تاکنون در ۱۱ استان افتتاح شده است که هدف از این اقدام ارتقاء نظام نوآوری بخش تعاون و توسعه زیست بوم نوآوری و کارآفرینی این حوزه است .
صالح پور توسعه استانی تعاونی ها را یک راهبرد قابل توجه ذکر کرد و گفت: حوزه های مانند فناوری اطلاعات، خدمات مهندسی، شیلات، آبزیان و کشاورزی مستعد فعالیتهای فناوری محور بخشی تعاونیها است تا از خروجی و ماحصل چنین فعالیتهایی شاهد تغییرات اساسی دراقتصاد و استان کردستان و کشور باشیم.
نظر شما :