برگزاری میزگرد انتخاباتی در جهاددانشگاهی استان کردستان

دانشگاهیان فارغ از هر گونه سوگیری به تبیین انتخابات بپردازند

۱۲ خرداد ۱۴۰۰ | ۰۹:۵۳ کد : ۳۱۵۴۳ فرهنگی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان به نقل از خبرگزاری ایسنا: حامد قادرزاده در میزگرد انتخاباتی ایسنا که با محوریت "نقش دانشگاهیان در تبیین انتخابات" با اشاره به اینکه مبنای انتخابات عقلانیت و نظر عموم مردم است، اظهار کرد: دموکراسی با انتخابات شروع می شود و به همه آحاد جامعه ای که از نظر عقلی و جسمی به بلوغی رسیده اند بها می دهد و همه اقشار صرفه نظر از قومیت، زبان، جنسیت و رنگ را در برمی گیرد.
دانشگاهیان فارغ از هر گونه سوگیری به تبیین انتخابات بپردازند

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه لازم است که رسانه ها و اساتید دانشگاه که جدا از مردم نیستند، تبیین انتخابات را در این راستا بیشتر انجام دهند بیان می کند که هر فرد متعهد و آگاهی در جامعه نسبت به ترویج انتخابات، صرفنظر از دیدگاه های متفاوت در جامعه باید کار کند، چرا که هر چه تعداد شرکت کنندگان در انتخابات بیشتر باشد سودجویی سودجویان و یا  امکان اینکه گروه خاصی بخواهند نظر خود را غالب کنند کمتر خواهد شد.

به گفته این نخبه اقتصادی، دانشگاه به عنوان بالاترین مکان آموزشی و پژوهشی در هر جامعه ای، هر چه بیشتر از سایر آحاد جامعه در بحث انتخابات ورود (به منزله تبیین و روشن کردن) کند روشن می شود که  چه معیارهایی باید مورد توجه قرار گیرد، ممکن است فردی احساس کند از بین نامزدهای منتخب شخصی مورد نظر وی نباشد، اما این امر به هیچ عنوان در سیستم دانشگاهی قابل قبول نیست، بلکه باید امتیاز بندی شود و به طور طبیعی زمانی که آزمون بر اساس معیارهای معرفی شده در ذهن فرد صورت می گیرد، فرد می تواند نامزد مورد نظر خود را انتخاب کند.

قادرزاده معتقد است که دانشگاه اگر چه یک مکان علمی و آکادمیک است و نباید سیاست زده باشد، اما این امر به این معنا نیست که از مسایل سیاسی فاصله بگیرد، جامعه پیشرفته جامعه ای است که دانشگاه آن ارتباط مطلوبی با مردم داشته باشد، بر همین اساس امروز بیش از پیش مهم است که دانشگاه های ما در مسایل انتخاباتی حضور پیدا کرده و تبیین را فارغ از سوگیری به حد مناسبی برسانند.

وی مولفه های توسعه در یک کشور را در پنج عامل، توسعه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی، ذکر می کند و می گوید: باید دید که کدام یک از این گزینه ها در کدام استان اولویت دارد.

قادرزاده، با نامطلوب ارزیابی کردن استفاده از یک مدل توسعه یکسان برای کشور، یکی از مهم ترین فاکتورهای محک زدن نامزدهای انتخاباتی را موقیعت شناسی آن ها در مورد مناطق مختلف ذکر کرد.

قادرزاده، شناخت واقعی مردم، قدرت طلب نبودن، ارائه خدمت واقعی به مردم، اهل "تقیه" نبودن و عدم انتخاب تنوع ها و قومیت ها ر بر اساس تفاخر و برتری را بهترین معیار برای انتخاب اصح بیان کرد.

به گفته این نخبه دانشگاهی، شرایط امروز کشور از دو منظر روابط بین استانی به لحاظ توسعه متوازن، و روابط ایران با دنیای خارج بیش از هر مسئله دیگری حائز اهمیت است؛ همچنین جابه جایی جمعیتی از دیگر دغدغه های مهم امروز کشور است لذا رییس جمهور آینده باید بداند که سرمایه های انسانی کمتر برخوردار هر چه بیشتر در مرکز کشور متمرکز شود آسیب کشور بیشتر می شود، لذا باید راهکاری مناسب برای توزیع عادلانه سرمایه های انسانی در کشور ارائه دهد.

امور کشور باید با اتکا به آرای عمومی اداره شود

محمدرضا عبدالملکی، عضو هیأت علمی دانشگاه کردستان در ادامه این میزگرد، با اشاره به اهمیت انتخابات از دید قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اظهار می کند که ایدئولوژی نظام ما نشأت گرفته از قانون اساسی است؛ بر اساس اصل 56 قانون اساسی حاکمیت‏ مطلق‏ بر جهان‏ و انسان‏ از آن‏ خداست‏ و هم‏ او، انسان‏ را بر سرنوشت‏ اجتماعی‏ خویش‏ حاکم‏ ساخته‏ است‏. هیچکس‏ نمی‏ تواند این‏ حق‏ الهی‏ را از انسان‏ سلب‏ کند یا در خدمت‏ منافع فرد یا گروهی‏ خاص‏ قرار دهد و ملت‏ این‏ حق‏ خداداد را از طرقی‏ که‏ در اصول‏ بعد می‏ آید اعمال‏ می‏ کند.

به عقیده وی، در جمهوری اسلامی ایران به عنوان الگوی حکومتی ما که می خواهد در مدیریت کشور مردم سالاری دینی را محقق کند، امور کشور باید با اتکا به آرای عمومی اداره شود؛ در این راستا مکانیزم انتخابات یا همه پرسی معرفی شده شده است؛ انتخابات به تعبیر جامعه شناسان سیاسی، بارزترین شکل مشارکت سیاسی مردم در تعیین سرنوشت خود است.

این استاد دانشگاه می گوید: هیچ کشوری به اندازه ایران در سال های بعد از انقلاب انتخابات خیز نبوده است، آن هم در اوج حساسیت نظارتی و امنیتی برای اینکه رای مردم دقیق اعمال شود.

به گفته وی، تجربه عقلانی ورزی جمعی و سیاسی اجتماعی یک شکل قاعده مند انتقال قدرت بر حسب قانونی اساسی به هیآت حاکمه است و نماد تحقق جامعه مدنی به معنای واقعی است.

وی با بیان اینکه نامزدهای انتخاباتی نباید شتاب زده عمل کنند و با شعارهای خود فساد را به بار آورند، می گوید: شعار کاندیداهای انتخاباتی در هر منصبی که هستند باید قابلیت تبدیل به عمل را داشته باشد و صرفا شعار نباشد.

وی صداقت را سبک خداوندی و مایه احساس امنیت روانی به انسان ذکر می کند و معتقد است که روح صداقت باید در تمامی مراتب رفتاری کاندیداها ساری و جاری باشد.

عبدالملکی در پایان معتقد است که، فرد اصلح باید در مناسبات دیپلماسی، نماینده عزت دانایی، حکمت و عدالت مردم باشد و در سیاست خارجه سهم سه صاحت عزت، مصلحت و حکمت را باهم ادا کند.


( ۵ )

نظر شما :