سلسله نشستهای معرفی کتاب جهاددانشگاهی استان کردستان
اصول زیباییشناختی حلقه مفقوده ساخت پل در ایران
استادیار گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج گفت: زیبایی یکی از نیازهای اساسی انسان است که متاسفانه در ایران و در بحث طراحی پلها توجه به این بحث مورد غفلت واقع شده است.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کردستان: قادر بایزیدی در وبینار سلسله نشستهای معرفی کتاب که به همت سازمان انتشارات جهاددانشگاهی استان کردستان برگزار شد، اظهار کرد: فضاهای شهری و همچنین فضاهای خارج شهر و جاده مناظر طبیعی است که توجه به اصول زیبایی شناسی در طراحی آنها بسیار حائز اهمیت است و میتوانند تاثیر بسیار زیادی در چشم انداز و منظر و کیفیت محیط داشته باشند.
وی عنوان کرد: در تاریخ ایران پلهای بسیار زیادی وجود دارد که بر اساس همین اصول طراحی شدهاند که توانستەاند کیفیت فضا و کیفیت محیط را ارتقا دهند.
بایزیدی افزود: متاسفانه در دورههای اخیر پل های زیادی در فضای شهری و اقصی نقاط ایران به چشم میخورد که عدم توجه به مقوله زیبایی شناسی در آنها صدمات زیادی را به منظر شهری وارد کرده و اصولاً پروژههای ناموفقی بوده که نتوانستهاند تعامل لازم را با مخاطبین و شهروندان خود ایجاد کنند.
وی ادامه داد: امروزه کتابهای بسیاری در مورد طراحی پلها و بحث محاسبات سازهای تدوین شده است، اما منابع بسیار کمی در حوزه مقوله زیبایی شناختی و توجه به نقش همکاری مهندسین معمار در طراحی پلها تدوین شده است.
بایزیدی اضافه کرد: با بررسیهایی که انجام شده و با کتابی که هماکنون در دسترس قرار دارد تحت عنوان "پلها زیبایی شناختی و طراحی" اثر فریتز لئونهارت مهندس سازه و استاد دانشگاه اشتوتگارت فردی که سالها در زمینه طراحی پلها تجربه داشته است، این کتاب، کتاب مناسبی برای جبران کمبود منابع در این زمینه است.
وی خاطرنشان کرد: کتاب اصلی به دو زبان انگلیسی و آلمانی ترجمه شده تجربه نزدیک ۴۵ سال فعالیت مهندسین معمار و سازه در خلق پلهای موفق در اقصی نقاط جهان را دنبال میکند؛ این کتاب به زبان ساده تدوین و ترجمه شده و به معرفی تکنولوژیهای مختلف میپردازد از پلهایی با مصالح بنایی، پلهای فلزی و پلهای بتنی، پلهای کابلی و پلهای معلق و در واقع پیشینه تاریخی پیشرفت تکنولوژی در زمینه طراحی پلها با توجه به بحث مقوله زیبایی شناختی در این موضوع را مخصوصاً در قرن بیستم به خوبی دنبال میکند و کتاب به شکل مصور و به زبان ساده تدوین شده که قادر است مخاطبین خود را در مقوله زیبایی شناختی آگاه کند.
به گفته استادیار گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی، بحث زیبایی شناختی در طراحی پلهای ما مورد غفلت واقع شده است؛ زیبایی یکی از نیازهای اساسی انسان است و یکی از اصولی است که معمار رومی به عنوان نقد یک اثر معماری و ویژگیهای خوب یک اثر معماری آن را بیان میکند، که زیبایی یکی از رکنهای اساسی معماری است که به همراه مفید بودن و به همراه کارایی، زیبایی میتواند تکمیل کننده یک اثر خوب و یک بنای خوب معماری باشد.
قادر بایزیدی تصریح کرد: بحث زیبایی شناختی میتواند زمینه تعامل بین اثر و مخاطب را که در این کتاب به این موضوع خیلی تاکید شده است فراهم کند؛ نویسنده کتاب وقتی که پیشینه پیشرفت پل سازی در اروپا را بررسی میکند به لزوم تعامل بین مهندسین معمار و مهندسین سازه تاکید میکند و میگوید: شاهکارهای پلسازی نتیجه همکاری این دو طیف است که منجر به خلق پلهای بسیار زیبا شده است، پلهای عابر پیاده و پلهای سواره علاوه بر بحث تأثیری که بر روی ترافیک و حمل و نقل دارند به شدت میتوانند بر روی کیفیت منظر شهری و کیفیت محیط تاثیرگذار باشند و این تاکیدها به این خاطر است که یادآوری باشد برای دست اندرکاران بحث و جامعه هدف که میتواند دانشجویان معماری، عمران، فعالان حوزه حمل و نقل، راهسازی، وزارتخانههای راه و شهرسازی و مهندسین مشاور و همه افراد دست اندرکار در حیطه طراحی پلها باشد.
نظر شما :