میزگرد تخصصی «اخلاق‌مداری در انتخابات» در جهاددانشگاهی کردستان برگزار شد

۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۰:۴۰ کد : ۲۹۶۶۱ فرهنگی
میزگرد تخصصی «اخلاق‌مداری در انتخابات» با حضور اساتید دانشگاهی و مسئولین استانی در جهاددانشگاهی استان کردستان برگزار شد.
میزگرد تخصصی «اخلاق‌مداری در انتخابات»  در جهاددانشگاهی کردستان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کردستان: مجید آوج، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان کردستان  در میزگرد تخصصی «اخلاق‌مداری در انتخابات» با اشاره به اینکه کرونا، گرانی و مشکلات معیشتی از مشکلات عمده مردم به ویژه در سال گذشته بوده است، اظهار کرد: این مشکلات عرصه را بر مردم تنگ کرده که این امر حمایت و پشتیبانی هرچه بیشتر مسئولان را می‌طلبد.

وی با اشاره به اینکه در این راستا انتخابات و واگذاری امور مملکت به فردی اصلح می‌تواند بسیار کار اثرگذاری در این عرصه باشد، افزود: انتخابات اصل اساسی در نظام جمهوری اسلامی ایران بوده چراکه مردم سالار دینی اولویت نظام ما بوده است.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی کردستان بیان کرد: حضور چشمگیر در انتخابات ۱۴۰۰ امری بسیار ضروری است چرا که دشمنان نظام و تمام جهان به این انتخابات چشم طمع دوخته‌اند در این راستا نباید فراموش کرد که در کنار تمام مشکلات و مسائل پیش‌روی مردم، حضور در انتخابات و انتخاب فرد اصلح باید مورد توجه همگان قرار گیرد.

در ادامه این نشست نیز حجت‌الاسلام سیدمحمد سادات، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان ، اظهار کرد: یکی از وظایف و رسالت‌های ما تبیین اهمیت مقوله انتخابات است چراکه انتخابات این دوره ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا از حساسیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده است.

وی با اعلام اینکه هدف از انتخابات حفظ اسلام است، افزود: در این راستا هم مسئولان، هم کاندیداهای انتخاباتی و هم مردم در درجه اول خود را ملزم به حفظ ارزش‌های اسلامی قرار دهند.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کردستان افزود: بعد از انتخابات سال ۸۸ شعار تقلب در انتخابات آسیب‌های جدی به ملت و کشور ما زد، به وجود آمدن این مشکلات در آن دوران موجب شد تا دشمنان به اهداف خود برسند و شروع این اغتشاشات در جامعه با تقلب در انتخابات آغاز شد چرا که این امر با اخلاق انتخاباتی منافات داشت در این راستا کاندیداها در دوران انتخابات باید به این امر توجه لازم را داشته باشند.

وی تأکید کرد: ما در یک جامعه دینی و اسلامی زندگی می‌کنیم و انتخابات آبروی ملت و ابزاری برای اقتدار کشور و ملت خواهد بود و دشمنان نیز چشم طمع به این انتخابات دوخته‌اند لذا باید تمام متولیان امر در فرایند گزینش چارچوب معیارهای دینی را بیشتر مورد توجه قرار دهند تا کسانی از این فیلتر عبور نکنند که هزینه‌های را برای نظام به بار آورند.

وی با تأکید براینکه بخشی از اخلاق در انتخابات مربوط به اخلاق حاکمیتی و بخشی اخلاق مردمی است، بیان کرد: انقلاب ما یک انقلاب مردمی است پس ما می‌توانیم نسبت به رعایت اخلاق حاکمیتی نظر و انتقاد داشته باشیم.

معاون فرهنگی نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان ادامه این نشست گفت: در نظام مقدس انقلاب اسلامی معیار و ملاک اخلاق به دو بخش اخلاق حاکمیتی و اخلاق فردی تقسیم می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کاندیداها و رسانه‌ها باید از بحث تدریس در انتخابات پرهیز کنند، افزود: در دوران انتخابات رسانه‌ها و کاندیداها مردم را نسبت به یک موضوع بسیار بی‌اهمیت حساس می‌کنند و فردی را در بحث مصداق شناسی وارد عرصه انتخابات می‌کنند که فقط از جایگاه محبوبیت بین مردم برخوردار است.

هادی‌زاده افزود: بخشی از آرای ما را جوانان تشکیل می‌دهند و زمانی که این جوانان از جنبه احساسی تصمیم به انتخاب فردی بگیرند نتیجه آن بر روی تمام افراد جامعه تأثیرگذار خواهد بود.

سیدصادق زمانی، استاد دانشگاه آزاد اسلامی سنندج در ادامه این نشست اظهار کرد: در بحث اخلاق انتخاباتی ما می‌توانیم سه رکن را در نظر بگیریم که باید به بحث اخلاق التزام داشته باشند و این سه رکن شامل مسئولان، نامزدهای انتخاباتی و مردمی که رأی می‌دهند، می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه انتخابات یکی از مؤلفه‌های قدرت جمهوری اسلامی ایران محسوب‌ می‌شود، ادامه داد: از این مؤلفه قدرت باید در جنگ نرم برای خنثی کردن توطئه‌های دشمنان استفاده کنیم.

استاد دانشگاه آزاد اسلامی سنندج با اشاره به اینکه عدم رعایت اخلاق انتخاباتی می‌تواند در تنش‌های بعد از انتخابات نیز تأثیرگذار باشد، بیان کرد: این عدم رعایت اخلاق انتخاباتی زمینه‌ساز بی‌اعتمادی مردم نسبت انتخابات آینده و دولت خواهد شد و این بی‌اعتمادی تنشهای بعد از انتخابات را نیز به دنبال خواهد داشت.

زمانی اخلاق و امنیت ملی را دو خط قرمز هم برای مسئولان و هم نامزدهای انتخاباتی در طول دوران انتخابات دانست و تأکید کرد: مسئولان و نامزدهای انتخاباتی اگر این دو خط قرمز را به عنوان یک نصب‌العینی برای خود قرار دهند در سایر بخش‌ها و بین مردم نیز این امر تأثیرگذاری خود را خواهد گذاشت.

وی افزود: در جمهوری اسلامی ایران نامزدهای انتخاباتی باید با صبغه خدمت پا به عرصه بگذارند چراکه این فرد در برابر خدا و در برابر مردم باید جوابگو باشد.

زمانی تأکید کرد: نامزدهای انتخاباتی باید به دنبال اثبات توانمندی‌های خود باشند نه نفی دیگران و کسی که توانمندی لازم را داشته باشد، فرصت تخریب دیگران و زمینه برای عبور از موازین شرعی را نخواهد داشت.

زمانی در پایان یادآور شد: در این راستا پیشنهاد می‌شود که متولیان امر مناظره‌های علمی برای برنامه‌های کاندیداهای انتخاباتی برگزار کنند و این برنامه‌ها را با حضور دو کارشناس نقد و بررسی کنند.


( ۱ )

نظر شما :