برگزار کرسی آزاداندیشی در جهاددانشگاهی استان کردستان
اخلاقیات و آموزههای دینی باید در خانواده و جامعه حاکم شود
رئیس جهاددانشگاهی کردستان گفت: اگر اخلاقیات و آموزههای دینی در خانواده و جامعه حاکم شود، امنیت و کرامت زنان به خودی خود در خانواده و اجتماع حفظ خواهد شد چراکه در دین اسلام خانواده محل و مأمن پالایش روحی و آسایش فکری افراد خانواده است.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کردستان: اکبر اسدی، رئیس جهاددانشگاهی کردستان در کرسی آزاداندیشی «نقش زنان در عرصههای اجتماعی و سیاسی» که با محوریت خشونت علیه زنان و لایحه تأمین امنیت و کرامت زنان در جهاددانشگاهی کردستان برگزار شد، اظهار کرد: خانواده کوچکترین واحد اجتماع و مرکز ثقل و نگهدارنده پیکره جامعه بوده است و محور اصلی حفظ و کیان خانواده نیز به زنان و مادران برمیگردد.
وی مهمترین وظیفه زنان را تربیت و پرورش انسان است، افزود: امروزه فرهنگ منحط غربی تمام زوایای زندگی ما را تحت شعاع قرار داده است و همین امر موجب شده که برای حفظ خانواده به تصویب قوانین جدید روی آوریم در حالیکه آموزههای دینی ما بالاتر از تمام قوانین قرار دارد.
رئیس جهاددانشگاهی کردستان بیان کرد: در واقع اگر اخلاقیات و آموزههای دینی در خانواده و جامعه حاکم شود، دیگر امنیت و کرامت زنان به خودی خود در خانواده و اجتماع حفظ خواهد شد چراکه خانواده در دین اسلام محل و مأمن پالایش روحی و آسایش فکری افراد خانواده است.
اسدی با تأکید بر اینکه باید مبحث خشونت زن علیه مرد و یا مرد علیه زن در خانواده ریشهیابی شود، ادامه داد: بعد از ریشهیابی مسائل باید بر اساس فرهنگ غنی دین اسلام برای این موارد راهکار ارائه شود.
وی در ادامه گفت: زن در آموزههای دینی ما یک موجود مقدس و با ارزش و و تکمیلکننده مرد است، این جایگاه و ارزش را به جز دین اسلام هیچ دین و آئینی برای زنان قائل نشده است.
تأمین امنیت و کرامت زنان به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد
لیلا آژیر، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان در ادامه این نشست اظهار کرد: خشونت علیه زنان یکی از مهمترین و اصلیترین آسیبهای اجتماعی در حوزه بانوان بوده است.
وی افزود: خشونت علیه زنان یک مبحث جهانی بوده که این روزها به دلیل شیوع ویروس کرونا و قرنطینه خانگی این آسیب در سطح جهان در حال افزایش است اما به دلیل اینکه خشونت پدیده پنهان در خانوادههاست آمار واقعی از آسیبدیدگان این حوزه وجود ندارد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان با اشاره به اینکه در تمام کشورهای جهان قوانینی در حمایت از زنان داشته و داریم، بیان کرد: نزدیک به یک دهه است که در کشور ما نیز تأمین امنیت و کرامت زنان به طور ویژه مورد توجه قرار گرفته است.
آژیر با اشاره به اینکه وقتی محیط خانواده پرتشنج و خشونتزا باشد به طور قطع این فرد در جامعه نیز رفتار پرتنشی از خود نشان میدهد، افزود: باید محیط خانواده یک مکان برای عشقورزیدن، محبت، دوستی و سالم برای تربیت فرزندان باشد تا فرزندان نیز بتوانند در جامعه اثرگذاری لازم را داشته باشند.
وی یادآور شد: در بحث کاهش خشونت در خانواده آموزش، درمان و مقابله بسیار حائز اهمیت است که در این راستا باید پیش از ازدواج آموزش مهارتهای زندگی به زوجین را مد نظر قرار دهیم تا بتوانیم این آسیبها را در خانواده به حداقل برسانیم.
دکتر قادرزاده، یکی از اساتید دانشگاه کردستان در ادامه این نشست بیان کرد: امروز دیگر نباید ما فرهنگ یک جامعه را فرهنگ منحط و فرهنگ دیگر را فرهنگ اصیل بدانیم چراکه دنیای امروز، یک دنیای نسبیگرایانه بینا فرهنگی است اما این دیدگاه در دنیای امروز فضا را برای گفتگو، دیالوگ و بهرهگیری از ظرفیتهای بینا فرهنگی از ما میگیرد.
این استاد دانشگاه کردستان بیان کرد: آموزشوپرورش ارگان اصلی بازتولید فرهنگی است اما کتابهای درسی ما سرشار از کلیشههای جنسیتی است و کتابهای درسی ما فقط زن را در قالب خانه تعریف میکند و به دنبال بازتولید نقشهای محوله است و نهایت حقی را که در کتابهای درسی برای زنان قائل بوده، آموزگاری و پرستاری است.
وی رویکرد ما در حوزه بانوان یک رویکرد سادهانگارانه است، بیان کرد: در بحث خشونت علیه زنان ما نمیتوانیم این دیدگاه را بپذیریم که فقط با برگزاری دورههای مهارتهای زندگی و تابآوری اجتماعی بتوانیم خشونتورزی را در خانواده و جامعه حذف کنیم.
دکتر قادرزاده گفت: امروز مشارکت ذهنی زنان افزایش یافته اما مشارکت عینی به شدت کاهش یافته است چراکه جامعه ما زن را در چارچوب خانه تعریف کرده و با این امر زمینه را برای گفتگو و بازاندیشه در هسته خانواده بستهایم در حایکه امروز بحث دموکراسی در خانواده مورد توجه بوده است.
وی با اشاره به مطالعات خود در این زمینه گفت: نتیجه این تحقیقات نشان میدهد که زنان در حوزه تصمیمگیری حضور ندارند و یا اگر حضور دارند در جنبههای کلیشهای و تزئینی بوده است. این یک امر فردی و شخصی نیست و بلکه این از طریق فرایند جامعهپذیری اجتماعی بازتولید شده است و این نشان میدهد که ما با یک انسداد نهادی مواجه هستیم.
این استاد دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه تصویب این لایحه در مجلس کار سخت و دشواری است، بیان کرد: همین امور نشان میدهد که ما با یک اختلال نهادی و ساختاری در حوزه زنان رو به رو هستیم که این اختلال عرصه فعالیت و کنشگری زنان را با مشکل مواجه کرده است.
وی یادآور شد: راه حل برای این امر ضرورت اصلاحات نهادی و کنشگری زنان در حوزه نهادهای مدنی بوده است.
نظر شما :