رئیس جهاددانشگاهی استان کردستان

ظرفیت مرز فرصتی برای توسعه استان است

۰۱ دی ۱۳۹۹ | ۱۴:۳۱ کد : ۲۶۰۹۱ فرهنگی عمومی تاپ خبر
رئیس جهاددانشگاهی استان کردستان گفت: استان کردستان دارای ۲۲۷ کیلومتر مرز مشترک با خاک عراق است که این مهم میتواند توسعه را بهمراه داشته باشد.
ظرفیت مرز فرصتی برای توسعه استان است

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کردستان: اکبر اسدی امروز 2 دی ماه در آیین اختتامیه همایش علمی پژوهشی مرز، مناسبت اجتماعی و توسعه فرهنگی، اظهار کرد: این همایش ملی از سال 98 مطالعات آن توسط معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان کردستان در راستای بررسی ظرفیت مرز کلید خورد.

وی با بیان اینکه این همایش در راستا توسعه مرز در این دیار انجام گرفته است، گفت: استان کردستان دارای 227 کیلومتر مرز مشترک با خاک عراق دارد که این مهم میتواند توسعه راه بهمراه داشته باشد.

اسدی سطع علمی این همایش را خوب ارزیابی کرد و گفت: هدف از برگزاری این همایش واکاوی مسئله مرز با نگاه علمی، شناسایی تجربی زیستی مرزنشینان، مناسبات قومی، مهاجرت، توریسم و توسعه مرز است.

 رییس جهاددانشگاهی استان کردستان در خصوص ضرورت برگزاری این همایش عنوان کرد: زیست و حیات مردم مناطق مرزی، ارتباط تنگاتنگی با مردم سایر مناطق کشور دارد و مشکلات و مزایای مرز قابلیت انتقال به سایر مناطق کشور است، لذا مطالعه بعد فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مرز می تواند ما را در شناسایی نقاط قوت و ضعف و ارائه راهکار برای توانمندسازی مردم مناطق مرزنشین کمک کند.

وی عنوان کرد: استان کردستان در غرب ایران با دارا بودن مرز مشترک با کشور عراق، پتانسیل های قوی و بالقوه ایی برای توسعه بازرگانی، به خصوص در شهرهای مرزی را دارا است که  در این راستا توسعه و گسترش امکانات و منابع در شهرستان های مرزی می تواند نقش اساسی در تقویت همکاری های بین مرزی با کشورهای همسایه داشته باشد و هم می تواند آهنگ توسعه ملی را تسریع کند.

اسدی افزود: همایش های با این عنوان میتواند راه گشایی برای ساماندهی مرزها و شناسایی . ظرفیت ها و استفاده از پتانسیل ها باشد  و بر همین اساس باید مسئولین مربوطه از چنین همایش های علمی و پژوهشی که کمک شایانی به توسعه استان می کند حمایت کنند.

 رئیس جهاددانشگاهی استان کردستان در پایان یادآور شد: 35 مقاله به دبیرخانه از هفت استان تهران، همدان، کرمانشاه، کردستان، سیستان بلوچستان، گلستان و گیلان  به دبیرخانه همایش ارسال شده است که پس از ارزیابی هیات داوران که از اساتید برجسته جامعه شناسی کشور هستند 18 مقاله به صورت سخنرانی و پوستر پذیرش شد.


نظر شما :