/دوازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری/
رساله دکتری مدیر پژوهش جهاددانشگاهی استان کردستان مورد تقدیر قرار گرفت
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کردستان : رساله دکتر جاهده تکیه خواه با عنوان " ارزیابی گونه های درختی پارک جنگلی آبیدر سنندج بر اساس خدمات اکوسیستمی" در محور محیط زیست و انرژی دوزادهیمن جشنواره پژوهش و نوآوری مدیریت شهری با حمایت مرکز مطالعات و پژوهش شهر سنندج به عنوان شایسته تقدیر اعلام شد.
تکیه خواه در خصوص این رساله گفت: بررسی گونههای موجود در فضای سبز شهرها و معرفی و انتخاب مناسبترین گونه موضوعی است که با توجه به تغییرات اقلیمی، افزایش آلودگیهای زیستمحیطی، محدودیتهای منابع و... از اهمیت ویژهای در توسعه فضای سبز پایدار برخوردار میباشد.
وی افزود ضمن اشاره به اینکه توسعه فضای سبز شهری، همواره بهعنوان یکی از مهمترین راهکارهای کنترل و کاهش بحرانهای زیستمحیطی شناختهشده است، بیان کرد: هدف از اجرای این پژوهش ارزیابی و مقایسه گونههای درختی غالب موجود در پارک جنگلی آبیدر واقع در شهر سنندج از جمله چنار، کاج تهران، اقاقیا، زبانگنجشک و سرو نقرهای و معرفی و شناسایی مناسبترین گونه در منطقه موردمطالعه و مناطق مشابه بود.
مدیر پژوهش جهاددانشگاهی استان کردستان در ادامه یادآور شد: از آنجایی که مطالعهای منسجم و جامعی در این خصوص تاکنون صورت نگرفته بود و منبعی برای دستاندرکاران نه تنها در سنندج بلکه در ایران و سایر مناطق خارج از کشور نیز مشاهده نگردید، پس از انجام مرحله شناخت وضع موجود به معرفی گونههای مناسب و سازگار با اقلیم و میکروکلیمای سنندج با توجه به خدمات اکوسیستمی فضای سبز شهری نظیر کارکردهای آلودگی (آلودگی هوا، آلودگی صوتی و تعدیل دما)، زیباییشناختی و اجتماعی فرهنگی پرداخته شد.
تکیه خواه افزود: نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که گونه چنار مناسبترین گونه از نظر کارکردهای موردمطالعه در بین گونههای بررسی شده شناسایی گردید و در برنامهریزیهای فضای سبز میتوان در مناطق دارای توپوگرافی مشابه و شرایط فیزیولوژیک مشابه اقدام به کشت گونه چنار در قالب یک برنامه کوتاهمدت کرد.
گفتنی است: این پایان نامه تحت حمایت مرکز مطالعات شورای شهر سنندج بود ودردوازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی گردید.
نظر شما :