معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان:
حمایت جدی از جهاددانشگاهی نتایج اثر بخشی به دنبال دارد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کردستان، خالد جعفری به مناسبت چهلمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی اظهار کرد: جهاددانشگاهی توانایی انجام اقداماتی از جمله تحقیقات علمی، پژوهشی، دانشبنیان و بازار محور و ورود آن به عرصه عمل را بهصورت جهادی و خارج از حوزه دانشگاه و سیستم دولتی دارد.
وی افزود: جهاددانشگاهی با تفکر تربیت دانشجو به شیوه آکادمیک و نقطهی اتصال تولیدات علمی دانشگاهها به بازار، بنیان نهاده شده است و اکنون نیز باید برنامههای خود را بر این تفکرات بنیادی پایهریزی و اجرا کند.
به عقیده معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان، فعالیتهای جهاددانشگاهی صرفا سختافزاری و صنعتی نیست، بلکه دیدگاه این است که این نهاد انقلابی میتواند دستاوردهای علمی را از دانشگاهها استخراج و بهصورت جهادی وارد عمل کند.
وی ادامه داد: با توجه به جایگاه و تواناییهای دانشگاههای استان، لازم است که جهاددانشگاهی با ارایه راهکارها و ایدههای نو، ظرفیتهای علمی استان را در جهت رفع نیازها و توسعه استان به کار گیرد که در این راستا استانداری نیز بهعنوان ارگانی دولتی حمایت خود را از این مجموعه توانمند اعلام میکند.
جعفری، با تاکید بر اینکه جهاددانشگاهی باید بتواند دستاوردهای علمی مراکز دانشگاهی را به مرحله اجرا در بازار برساند عنوان کرد: بهطور مثال اگر امروز دانشگاههای ما به لحاظ اقتصادی توانایی علمی دارند؛ اما جامعه از این ظرفیت بهره نبرده است، نهادی همچون جهاددانشگاهی باید بتواند با بومیسازی تئوریهای علمی به ارایه راهکارهای موثر در این زمینه بپردازد.
وی افزود: واقعیت این است که تولیدات علمی و دانشگاهی بخش کشاورزی استان کردستان زیاد است و از طرفی هم به مراکز تحقیقاتی نیز مجهز است، بنابراین جهاددانشگاهی باید بتواند این ظرفیتها را با مزرعه مردم مرتبط کند.
به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان، رشد دیجیتالی در سطح دنیا سرعت زیادی دارد و ایران برای عقب نماندن از این سرعت بهویژه در شرایط سخت تحریمها که دسترسی به فناوریها را برای ما سخت کرده است، نیاز به یاری بیشتر نهادهای علمی و جهادی چون جهاددانشگاهی دارد.
وی تصریح کرد: برنامههای جهاددانشگاهی در استان کردستان نیاز به حمایت بیشتری دارد و برای تحقق آن، جهاددانشگاهی باید حضور فعالتری در مجامع داشته باشد تا بتواند در تصمیمگیریهای پیش رو در استان ما را یاری کند.
جعفری افزود: واقعیت این است که فعالیتهای جهاددانشگاهی با برخی ارگانها از جمله پارک علم و فناوری و بنیاد نخبگان همپوشانی دارد که این امر مستلزم تفکیک مشخص مرزها و عملکردها بین این ارگانها برای حمایت بیشتر از جهاددانشگاهی است.
وی تاکید کرد: برگزاری کلاسهای آموزشی، عملیاتی کردن دستاوردهای علمی دانشگاهها در بازار و ارایه ایدههای نو باید در اولویت ماموریتهای جدید جهاددانشگاهی برای جلب حمایت دستگاههای دولتی قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان، گفت: انتظار میرود که جهاددانشگاهی با شناسایی نیازهای ادارات و دستگاههای اجرایی، عملکرد و توانمندیهای خود را در رفع این نیازها ارایه دهد تا بتواند دستاوردهای خود را بهتر معرفی کند.
وی با اشاره به اینکه تشکیل جهاددانشگاهی در شورای انقلاب فرهنگی نیازی اساسی در آن زمان بود، خاطرنشان کرد: تربیت نیروی انسانی و متعهد در جهاددانشگاهی باید براساس تفکرات بنیادی این نهاد که خداباوری و دینمحوری است صورت گیرد و شخص باید بتواند در کنار دو مولفه رفع نیازهای مادی و توانایی علمی، اهداف جهاد را با انگیزه معنوی تحقق بخشد.
جعفری در پایان یادآور شد: جهاددانشگاهی استان کردستان برای اثربخشی مداوم نیاز به حمایت جدی دستگاههای دولتی دارد.
نظر شما :