با محوریت مرکز نوآوری و شکوفایی جهاددانشگاهی صورت گرفت؛
همافزایی برای پویایی تولید دانش بنیان در کردستان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، احمدرضا قاسمی فرماندار شهرستان در این نشست بر توجه ویژه به استعدادها و ظرفیت های بیجار تاکید کرد و افزود: اعتقاد ما بر این است که نیروی انسانی خلاق مهمترین و اصلیترین عامل حرکت و روند رو به رشد توسعه در هر جامعه و کشور است. قاسمی گفت: اگر بتوان نیروهای نخبه را شناسایی و از قابلیتها و ظرفیتهای آنان استفاده کرد و پیوندی میان مجموعههای تولیدی و صنعتی با دانشبنیانها ایجاد نمود قطعا بخشی از مشکلات حل خواهد شد .
فرماندار بیجار خاطرنشان کرد: شهرستان بیجار با وجود برخورداری از تمام استعدادها، در بخشهای کشاورزی، معدن، صنایع دستی به ویژه در حوزه فرش دستباف بروز و ظهور ضعیفی داشته و آنگونه که باید به این ظرفیت ها پرداخته نشده است.
قاسمی از جمله راهکارهای بروز و ظهور استعدادهای دیار گروس را تعامل بیشتر مجموعه های جهاددانشگاهی، پارک علم و فناوری و حتی شرکتهای دانشبنیان با سایر واحدهای تولیدی، ادارات و مراکز آموزشی عنوان کرد و گفت: به صورت مکرر به دستگاههای مختلف ابلاغ شده است که مسایل و مشکلات خود را شناسایی کرده و در جلسات با دانشبنیانها در صدد رفع آن برآیند.
وی گفت: فرایند آموزش و پژوهش و حوزه علم و دانش باید به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد و صرفا نمایشی و تبلیغی نباشد، بیجار در سال ۱۴۰۰و 1401 در قبولی کنکور رتبه اول استانی را کسب کرده و این مهم ظرفیت بسیار ارزندهای برای دیار گروس است.
اکبر اسدی رییس جهاد دانشگاهی کردستان هم در این جلسه با بیان اینکه عملکرد واحدهای تولیدی دیار گروس بسیار مطلوب و در حال پیشرفت هستند بر پشتیبانی و حمایت از این واحدها تاکید کرد و گفت: پشتیبانی از واحدهای تولیدی موجب رشد ارزنده این واحدها وشکوفایی استعداد جوانان خواهد شد.
وی اظهار کرد: امروز بیش از هر زمانی نیازمند اطلاع رسانی از ظرفیت ها و دستاوردهای امیدآفرین در کشور هستیم، لذا تبلیغات و اطلاع رسانی بسیار مهم و حیاتی است و باید اقدامات صورت گرفته در حوزه های مختلف فرهنگی، پژوهشی، اشتغال وکارآفرینی به نحو احسن برای جوانان و نوجوانان و حتی اقشار مختلف مردم تشریح شود.
رئیس جهاد دانشگاهی کردستان ضمن تاکید بر اینکه می توان کارهای بزرگی در کردستان انجام داد، عنوان کرد: جهاد دانشگاهی در حوزه گیاهان دارویی و بحث ناباروری بسیار خوب عمل کرده و حتی بر اساس ظرفیت های استان می تواند در بحث اصلاح نژاد دام سبک و سنگین ورود کند اما متاسفانه در کردستان این رغبت وجود ندارد و استقبال نمیشود.
در ادامه بابک سوری رییس پارک علم و فناوری استان کردستان، رشد حوزه های مختلف علمی کشور در دنیا را مهم ارزیابی کرد و گفت: کشور ما در دنیا آمار قابل قبولی در تولیدات علمی به شکل مقاله دارد اما متاسفانه اگر اقتصاد نفتی را کنار بگذاریم، سهم ما از اقتصاد دنیا متناسب با تولیدات علمی مان نیست و این جای تأمل دارد.
سوری با اشاره به اینکه استفاده از تجربیات موفق سایر نقاط دنیا بخصوص در حوزه دانش بنیان در جای خود ارزشمند است افزود: ریشه بسیاری از مشکلات کشور که کشوری است با مقتضیات خاص خود، شرایط طبیعی، پیشینه مشخص و مسائل فرهنگی و اجتماعی خاص، این است که سیستم ها را تقلید می کنیم، در حالی که باید سیستم ها را بومی کرد تا جوابگوی نیازه
ای ما باشد.
رییس پارک علم و فناوری کردستان در پایان خاطر نشان کرد: مرکز نوآوری و شکوفایی جهاددانشگاهی بیجار عملکرد بسیار خوبی داشته که امیدواریم با همکاری و همفکری بیش از پیش تولیدکنندگان عزیز، نهاد جهاددانشگاهی و پارک علم و فناوری استان، با تدوین یک برنامه هدفمند، روند رو به رشد متناسب با ظرفیت های شهرستان را شاهد باشیم. لازم به ذکر است در ابتدای این دیدار جمعی از مدیران عامل واحدهای فناور و دانش بنیان به بیان موانع و مشکلات پیش رو و همچنین بیان راهکارها سازنده پرداختند.
نظر شما :