رئیس جهاددانشگاهی استان کردستان
روحیه جهادی؛ لازمه عبور کشور از مشکلات کنونی است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کردستان: دکتر اکبر اسدی، رئیس جهاددانشگاهی استان کردستان ، اظهار کرد: جهاددانشگاهی واحد کردستان در بخشهای مختلف فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و اشتغال دانشآموختگان با تلاش و کوشش جهادی دستاوردهای ارزشمندی را در سطح استان داشته است.
وی به فعالیتهای حوزه فرهنگی جهاددانشگاهی استان کردستان اشاره کرد و افزود: حوزه فرهنگی در زیر مجموعه خود دارای مراکز و سازمانهای متنوعی است این مجموعهها در راستای ارتقاء و توسعه فعالیتهای فرهنگی و بسط و گسترش روحیه جهادی در سطح دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان برنامههای متنوعی را اجرا میکنند.
رئیس جهاددانشگاهی استان کردستان به برگزاری کارگاهها و نشستهای تخصصی در حوزه فرهنگی این واحد اشاره و بیان کرد: طی سال گذشته معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی نشستهای مختلفی با موضوعات وحدت اسلامی در اندیشههای حضرت امام خمینی(ره)، حمایت از کالای ایرانی در تحقق شعار سال، نشست تخصصی «چگونه با کووید 19 سالم زندگی کنیم»، نشست گرامیداشت دفاع مقدس و نشست باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی را در سطح استان برگزار کرده است.
برگزاری همایش مرز، مناسبات اجتماعی و توسعه فرهنگی
وی به برگزاری همایشهای ملی در معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی اشاره و بیان کرد: همایش مرز، مناسبات اجتماعی و توسعه فرهنگی یکی از همایشهای اجرایی طی سال گذشته بوده است که مورد استقبال سازمانها و ارگانهای ذیربط استان قرار گرفت.
اسدی به برگزاری کارگاههای آموزشی، مسابقات و فعالیتهای دیگر فرهنگی اشاره کرد و ادامه داد: برگزاری کارگاه آموزشی هماندیشی رسانهای در خصوص ازدواج و مسائل حقوقی، وبینار تخصصی خانواده پویا و کارآمد و چالشها و امیدها، کارگاه آموزشی خبرنگاری، سواد رسانهای، وبینار مشاغل سبز با محوریت مدیریت پسماند از دیگر فعالیتهای حوزه فرهنگی جهاددانشگاهی بوده است.
وی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) یکی دیگر از زیرمجموعههای معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی دانست و افزود: این مرکز طرحهای نظرسنجی خود را با کمترین درصد خطا در سطح استان و کشور به انجام رسانده است که از آن جمله میتوان به طرح نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد.
فعالیت ایسنا و ایکنا در زیرمجموعه جهاددانشگاهی
رئیس جهاددانشگاهی استان کردستان افزود: در خبرگزاری ایسنا و ایکنا طی یکسال گذشته به منظور اطلاعرسانی و آگاهسازی مردم خبرهای متنوع و متعددی را در قالب اخبار پوششی و تولیدی در سطح استان کردستان انعکاس دادهاند و در کنار انعکاس اخبار در خبرگزاری ایسنا چهار میزگرد تخصصی و در خبرگزاری ایکنا دو میزگرد تخصصی طی سال گذشته برگزار شده است.
وی به فعالیت واحد انتشارات جهاددانشگاهی در راستای چاپ و انتشار کتابهای علمی و تخصصی مؤلفان کردستانی اشاره و بیان کرد: طی سال گذشته در واحد انتشارات جهاددانشگاهی چهار عنوان کتاب چاپ، دو عنوان کتاب در دست چاپ و چهار عنوان نیز در مرحله ویراستاری قرار دارند که این واحد نیز در کنار چاپ کتاب اقدام به برگزاری مسابقات کتاب سه دقیقهای و پنجمین دوره مسابقات دفاع سه دقیقهای از پایاننامههای دانشجویی را نیز برگزار کرده است.
اسدی به برگزاری مناظرات دانشجویی در راستای منویات مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی کردستان نهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی با استقبال خوب دانشجویان در سطح دانشگاههای استان کردستان برگزار شد.
فعالیت دو مرکز نوآوری و شکوفایی در کردستان
وی به فعالیت حوزه اشتغال دانشآموختگان این نهاد اشاره و بیان کرد: دو مرکز نوآوری و شکوفایی در شهرستانهای سنندج و بیجار از فعالیتهای شاخص حوزه اشتغال دانشآموختگان این واحد بوده که زمینه و بستری برای جذب ایدههای جوانان خلاق، ایدهپرداز و جذب شرکتهای فناوری بودهاند.
رئیس جهاددانشگاهی استان کردستان در اجرای طرح مشاغل خانگی جهاد به عنوان یک نهاد توسعهای، واسطهای و تسهیلگر به شناسایی و توانمندسازی(مشاوره و آموزش) اشخاص حقیقی و حقوقی و پایدارسازی مشاغل خانگی با اتصال به بازار و با بهرهمندی از شبکههای افقی و عمودی برای سه هزار نفر در سطح استان اشتغالزایی داشته است.
وی با اشاره به اجرای طرح مشاغل خانگی از سال 98 در حوزه اشتغال دانشآموختگان کردستان اظهار کرد: در سال 98 سهمیه استان کردستان در اجرای این طرح دو هزار و 600 نفر بوده که با توجه به عملکرد مثبت همکاران جهادی، کردستان جزو استانهای برتر در اجرای این طرح بوده است.
سهمیه 400 نفری طرح مشاغل خانگی
اسدی افزود: در سایه این عملکرد مطلوب جهاددانشگاهی این استان در سال 99 نیز سهیمه 400 نفری به استان اختصاص یافت که به دلیل استقبال مردم از این طرح این سهیمه به هزار نفر افزایش یافت.
وی به فعالیت حوزه معاونت پژوهش جهاددانشگاهی کردستان اشاره و بیان کرد: در حوزه پژوهش فعالیتهای خوب و متناسبی با نیازهای استان انجام شده است که از جمله میتوان به طرح کشت بافت توت فرنگی با هدف تولید نشای عاری از ویروس اشاره کرد که در این راستا آزمایشگاههای کشت بافت را مجهز کرده و در کنار آن با ایجاد گلخانه برای پرورش نشای عاری از ویروس در این گلخانه اقدام کرده است که امیدواریم با اجرای این طرح گام اساسی در راستای ارتقای تولید محصول توت فرنگی در استان کردستان برداریم.
رئیس جهاددانشگاهی کردستان به فعالیت مرکز خدمات تخصصی جی آی اس معاونت پژوهشی این واحد اشاره و بیان کرد: طی دو سال گذشته طرح تهیه سامانه جامع اطلاعات مکانی جهاددانشگاهی کشور و نقشهبرداری کل املاک جهاددانشگاهی کشور به عنوان یکی از طرحهای بزرگ و کلان در این مرکز اجرا شده است.
اجرای طرحهای پژوهشی در مرکز خدمات تخصصی جهاددانشگاهی
وی طرح نقشهبرداری کل موقوفات استان کردستان، جی آی اس مساجد کردستان، تهیه نقشه جامع کیفیت آب استان کرمانشاه، تهیه نقشه شبکه گاز شهر سنندج، طرح تهیه نقشه کلیه بیماریهای موجود در استان کردستان، اطلس جغرافیایی جرم استان با استفاده جی آی اس، پهنهبندی حوادث جادهای کردستان، ایجاد بستر گردشگری قابل ارائه به سرمایهگذاران بخش خصوصی در مسیر محور گردشگری، مکانیابی بهینه محلهای اسکان موقت آسیبدیدگان ناشی از بلایای طبیعی را از جمله طرحهای اجرایی در مرکز جیآی اس جهاددانشگاهی کردستان عنوان کرد.
اسدی به فعالیت گروه پژوهشی سنجش از راه دور جهاددانشگاهی کردستان اشاره و بیان کرد: بررسی اثرات تغییر اقلیم جهانی بر بارش در استان کرمانشاه و بررسی و تحلیل علل مشارکت ضعیف بهرهبرداران در سرمایهگذاری، تشکیل تعاونیها و تصمیم گیری در مراحل مختلف طرحهای تأمین و انتقال آب استان از جمله طرحهای اجرایی در مرکز سنجش از راه دور جهاددانشگاهی کردستان است.
راهاندازی درمانگاه عمومی جهاددانشگاهی در بیجار
وی به طرحهای در دست اقدام معاونت پژوهش جهاددانشگاهی کردستان اشاره و بیان کرد: ایجاد درمانگاه عمومی در شهرستان بیجار با فضای 258 مترمربع از طرحهای در دست اقدام جهاددانشگاهی بوده که با رایزنیهای صورت گرفته امیدواریم هرچه زودتر مقدمات تجهیز این مرکز فراهم شود و مردم این شهرستان از خدمات این مرکز بهرهمند شوند.
رئیس جهاددانشگاهی استان کردستان به انجام مذاکرات اولیه جهت راهاندازی مرکز خدمات تخصصی در حوزه بهداشت و درمان در شهرستان قروه اشاره و بیان کرد: در این راستا با مسئولان و خیرین قروه نشستها و تعاملاتی صورت گرفته است که در صورت نتیجهبخش بودن این امر و راهاندازی این مرکز میتوان فعالیتهای اثربخش و تأثیرگذاری را در سایه روحیه جهادی جهادگران استان کردستان به انجام رساند.
وی به فعالیت حوزه معاونت آموزش جهاددانشگاهی کردستان اشاره و اذعان کرد: طی یکسال گذشته با برگزاری دورههای مختلف برای فراگیران آزاد شش هزار و 498 نفر از بستههای آموزشی این حوزه بهرهمند شدند.
برگزاری آزمونهای استخدامی در جهاددانشگاهی
اسدی افزود: برگزاری آزمونهای استخدامی ادارات و ارگانهای مختلفی یکی دیگر از فعالیتهای حوزه آموزش جهاددانشگاهی کردستان بوده است که آزمون استخدامی شرکت بیمه، آزمون آموزشیاران و آموزشدهندگان مستمر نهضت سوادآموزی، مدرسان طرح امین و معلمان قرآنی، آزمون مکاتبهای، آزمون سه گانه(شرکت شیر، نهضت سوادآموزی و ثبت اسناد) از فعالیتهای حوزه آموزش جهاددانشگاهی طی یکسال گذشته بوده است.
وی افزود: مرکز آموزش علمی - کاربردی جهاددانشگاهی سنندج نیز در 33 رشته کاردانی و کارشناسی از سال 89 شروع به فعالیت کرده است که در حال حاضر 270 نفر دانشجو در دو مقطع کاردانی و کارشناسی مشغول به تحصیل هستند.
رئیس جهاددانشگاهی کردستان بیان کرد: جهاددانشگاهی با توجه به گستردگی فعالیت و رسالت اصلی خود در جهت ارتباط دانشگاه با بدنه جامعه همواره با دستگاهها، ادارات، سازمانها و نهادها و بخشهای مختلف جامعه ارتباط برقرار کرده است تا با پشتوانه دانشگاه بتواند در جهت رفع موانع و مشکلات آنان اقدام کند.
وی مهمترین شاخصه جهاددانشگاهی را روحیه جهادی دانست و گفت: مدیریت جهادی با بهرهگیری از سبک و شیوهای از مدیریت که برگرفته از روحیه جهادی باشد میتواند در جامعه الگوآفرین باشد.حال آنکه کشور ما هم در وضعیتی به سر میبرد که بیش از هر زمان دیگری به روحیه جهادی نیازمند است.
اسدی یادآور شد: اگر روحیه جهادی در تمام ادارات و سازمانها گسترش پیدا کند تحول بزرگی در عرصههای مختلف کشور به وجود میآید و بهترین شاخص برای ارزیابی روحیه جهادی در مجموعه جهاددانشگاهی بیانات مقام معظم رهبری بین اقشار مختلف جامعه بوده که به این موضوع اشاره داشتند.
نظر شما :